Home

Uw overwaarde verzilveren. Het kan met PensioenPlus

OVERWAARDE PENSIOENPLUS / December 20, 2020

Hoe kunt u uw overwaarde verzilveren met PensioenPlus?

Wat is PensioenPlus?

PensioenPlus koopt huizen in Nederland, met name in de regio’s Overijssel, Gelderland en Flevoland. PensioenPlus is een lokaal bedrijf dat huizen koopt en onderhoudt voor de voormalige huiseigenaren, zodat ze zonder verdere zorgen in hun huis kunnen blijven wonen en daarmee van de overwaarde van hun huis kunnen profiteren. We zijn dit bedrijf begonnen omdat we veel senioren tegen kwamen die overwaarde hadden op hun huis en van deze overwaarde gebruik wilde maken, maar geen goede en eerlijke opties op de markt vonden. PensioenPlus biedt u die kans om de overwaarde op uw woning op een eerlijke en transparante manier te verzilveren.

PensioenPlus koopt huizen en verhuurt deze terug aan de voormalige huiseigenaar. Aan de hand van onderstaand voorbeeld leggen we graag uit hoe PensioenPlus werkt.

Overwaarde verzilveren: een voorbeeld

Stel dat als u uw huis vandaag zou verkopen en dat deze €300.000 op zou leveren. U heeft ook nog een hypotheek op uw huis ter hoogte van €100.000. Na een snelle berekening komt u erachter dat de overwaarde op uw huis €200.000 is. U denkt deze €200.000 goed te kunnen gebruiken. Zo heeft u er altijd van gedroomd om een ​​nieuwe camper te kopen en campings in Spanje en Zuid-Frankrijk te bezoeken.

Helaas beschikt u niet over de financiële middelen om deze camper zomaar te kopen. Zo heeft u minimaal € 60.000 nodig om de camper te kopen die u op het oog heeft.

Overwaarde verzilveren door uw huis te verkopen?

U kunt uw €200.000 aan overwaarde verzilveren door uw huis te verkopen. Maar, een huis verkopen kost veel werk. U moet uw huis op de markt zetten, een koper (of een geschikte makelaar) vinden en daarbij ook nog eens een nieuw huis vinden om later in te wonen. Daarnaast bent u veel geld kwijt aan transactiekosten en makelaars, huisinspecties en eventuele renovatie van uw nieuwe huis en verhuiskosten.

Uiteindelijk moet u verhuizen uit uw huidige huis, een plek waar u eigenlijk graag wilt blijven wonen. Gelukkig is er ook goed nieuws, u kunt namelijk uw overwaarde verzilveren zonder hoeven te verhuizen.

Overwaarde verzilveren zonder te hoeven verhuizen

De volgende stap die u neemt, is onderzoeken hoe u uw overwaarde verzilvert zonder te hoeven verhuizen.

De eerste optie is om een ​​lening bij een bank te nemen, zoals een opeethypotheek (u kunt hier meer over deze type lening lezen).
Deze lening is geen slimme optie omdat u rente en aflossing moet betalen die kunnen oplopen tot een bedrag dat groter is dan de overwaarde en daarmee komt u in de schulden.

De tweede optie die u heeft, is een afspraak maken met een bedrijf om de overwaarde te ontvangen in de vorm van maandelijkse betalingen.
In dit geval is het probleem dat u uw overwaarde (€ 200.000) niet in één keer kunt ontvangen, dus u kunt uw camper nu niet betalen.

U besluit daarom contact met PensioenPlus op te nemen. U bent geïnteresseerd in wat PensioenPlus te bieden heeft, maar u twijfelt hoe de PensioenPlus-methode werkt.

Uw overwaarde verzilveren: zo werkt PensioenPlus

PensioenPlus biedt verschillende mogelijkheden. Zo kunt u uw huis verkopen met uitgestelde levering, u ontvangt dan uw overwaarde in maandelijkse betalingen. U blijft eigenaar van uw huis totdat u besluit te verhuizen. Lees vooral verder wanneer u geïnteresseerd bent  in deze mogelijkheid.

Een tweede optie is de volgende: PensioenPlus koopt uw ​​huis en vervolgens huurt u uw huis terug. Wij betalen u ongeveer 70%-80% van de waarde van uw huis uit, zodat we uw huur laag kunnen houden. Zo kunt u uw overwaarde verzilveren, zonder hoeven te verhuizen.

Daar komt bij dat de belastingen en onderhoudskosten van het huis vervolgens voor rekening van PensioenPlus komen. U hoeft zich vanaf dat moment dus ook nooit meer zorgen te maken over gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing of waterschapslasten.

Op die manier beschikt u over voldoende financiële middelen om uw droomcamper aan te schaffen of om andere leuke dingen te doen. PensioenPlus biedt flexibele betalingsmogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om uw overwaarde in één keer te ontvangen, waarna u daarna huur betaalt voor de woning. U kunt er ook voor kiezen om uw overwaarde in maandelijkse betalingen uitgekeerd te krijgen, waarbij u geen huur hoeft te betalen. Hieronder leggen we meer uit over deze betalingsmogelijkheden.

Wat zijn de verschillende uitbetalingsmogelijkheden?

PensioenPlus biedt twee uitbetaalmethoden. Welke methode geschikt voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. PensioenPlus gaat graag met u in gesprek om te bespreken welke methode voor u het meest geschikt lijkt.

Optie 1: Ontvang uw overwaarde in maandelijkse betalingen. U hoeft geen huur te betalen.

Met PensioenPlus kunt u uw overwaarde in maandelijkse betalingen ontvangen. Dus in plaats van uw overwaarde in één betaling ontvangen, krijgt u geld van ons per maand. Op deze manier hoeft u geen huur te betalen (zolang de uitbetalingen lopen).

Optie 2: Ontvang uw overwaarde in één betaling. Daarna gaat u huren.

In het voorbeeld hierboven wilde u een camper kopen, dus wilde u graag in één keer een grote som geld ontvangen. Omdat u uw overwaarde in één betaling ontvangt, gaat u vervolgens huur voor de woning betalen.

Misschien wilt u een nieuwe auto kopen, uw huis renoveren, medische kosten betalen, een schuld aflossen of een vakantiehuis of een tuinhuis kopen. Voor al deze scenario’s verkopen en terughuren is de beste optie omdat u in één keer een grote som geld wilt ontvangen. Daarnaast biedt PensioenPlus ook een tweede uitbetaalmogelijkheid.

Optie 1: Overwaarde verzilveren in termijnen

In dit voorbeeld gaan we er ook weer vanuit dat uw huis € 300.000 waard is en u een hypotheek heeft van € 100.000. Vanwege deze hypotheek moet u nog steeds € 300, – per maand aan de bank betalen. Daarnaast heeft u ook andere kosten. Denk eens aan gas, water en licht, maar ook boodschappen, gemeentelijke belastingen, medische kosten, internet en televisie. Deze kunnen al gauw oplopen tot €1.000,- per maand. Wij kunnen ons goed voorstellen dat veel van uw pensioen opgaat aan al deze kosten, zonder dat u er comfortabel van kunt leven.

U maakt weer dezelfde berekening en u komt erachter dat de overwaarde van uw huis €200.000 is. Alleen kunt u van deze €200.000 geen gebruik maken, deze zit helaas ‘vast in de stenen’. U wilt uw overwaarde verzilveren, maar u wilt niet verhuizen. Daarnaast wilt u graag van uw huidige hypotheek en de onderhoudskosten van uw huis af. Ook zou u het fijn vinden om wat extra inkomen per maand te ontvangen om zo bijvoorbeeld eens wat vaker met uw partner uit eten te gaan. In dit geval is de deze uitbetalingsmethode wellicht het meest geschikt voor u.

Hoe kan PensioenPlus u in dit geval helpen?

PensioenPlus biedt aan om uw huis te kopen en u kunt ervoor kiezen om dit geld te ontvangen in de vorm van maandelijkse betalingen, nadat de hypotheek is afbetaald. Met deze constructie kunt u in uw eigen huis blijven wonen zonder de kosten van uw hypotheek en zonder de overige kosten die verbonden waren aan uw huis. Integendeel, u ontvangt nu maandelijks zelfs een extra inkomen.

Het bedrag dat u per maand ontvangt, is afhankelijk van hoe lang u nog van plan bent in huis te wonen. Wilt u er bijvoorbeeld nog 10 jaar wonen? Wanneer wij het voorbeeld van hierboven gebruiken, zou u dan ongeveer € 1300, – per maand ontvangen.

Vergelijking tussen beide betalingsmethoden

De PensioenPlus-methode in zeven stappen

In de volgende zes stappen leggen we uit hoe het overwaarde verzilveren met de PensioenPlus-methode werkt:

 1. We kijken eerst of u en uw huis in aanmerking komt voor PensioenPlus. Zo komen we langs voor een kop koffie om eens kennis te maken en het huis te bekijken.
 2. Als alles in orde is, doen we een vrijblijvend aanbod. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw leeftijd, het aantal jaren dat u van plan bent in het huis te wonen, de locatie, de staat van uw huis en de betalingsoptie die u kiest.
 3. We begrijpen heel goed dat dit een grote stap is, daarom zetten we alles omtrent het aanbod voor u op papier zodat u alles eens rustig na kunt lezen en kunt overleggen met uw partner en kinderen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze altijd aan ons stellen. Eventueel komen wij gewoon weer langs om deze vragen met u te bespreken en te beantwoorden.
 4. Wanneer u het aanbod accepteert, gaan we gezamenlijk in gesprek met een notaris. Zo spreken we af dat u uw huis in de toekomst verkoopt aan PensioenPlus.
 5. U ontvangt eenmalig of maandelijks geld van PensioenPlus (die keuze is aan u).
 6. Of U blijft eigenaar en betaalt de belastingen en onderhoudskosten of PensioenPlus wordt eigenaar en betaalt de belastingen en onderhoudskosten.
 7. U kunt zo lang in het huis blijven wonen als u wilt.
Welke richtlijn hanteert PensioenPlus?*

PensioenPlus kan niet elke vorm van overwaarde verzilveren. Wij moeten ook selectief zijn in de overwegingen met onze klanten, vandaar dat we een aantal indicatoren hebben opgesteld om in aanmerking te komen. Onderstaande punten zijn voor ons belangrijk:

 • De overwaarde van uw huis bedraagt tenminste €100.000.
 • De eigenaar van het huis is ouder zijn dan 70 jaar (of als u met een partner bent, is de jongste van u ouder zijn dan 70 jaar).
 • Eventuele kinderen van de huiseigenaren worden op de hoogte gebracht (of waren aanwezig tijdens het eerste bezoekmoment).
 • Het huis bevindt zich in een goede staat.
 • Het huis bevindt zich op een geschikte locatie.
 • Zowel PensioenPlus als de huiseigenaar/huiseigenaren kunnen het goed met elkaar vinden. (Omdat we een langjarige samenwerking met elkaar aan gaan, vinden we het belangrijk dat er een goede klik is tussen beide partijen.)

*N.B. Komt u volgens bovenstaande punten niet in aanmerking? Wij zijn altijd bereid om naar uw individuele geval te kijken. Schroom niet om met ons contact op te nemen. We kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Waarom zou ik voor PensioenPlus kiezen?
 • U heeft in één keer een groot geldbedrag nodig.
 • Of U zou graag over extra maandelijks inkomen willen beschikken.
 • U wilt graag comfortabeler leven.
 • U wilt een investering doen.
 • U wilt uw erfenis delen en er samen met uw kinderen/partner van genieten (in plaats van dat zij er gebruik van maken wanneer u er niet meer bent).
 • U wilt van uw hypotheek- en woningkosten af.
 • U bent niet van plan om langer dan 10 jaar in uw huidige huis te wonen.
PensioenPlus is niet goed als:
 • Uw overwaarde lager dan €100.000 is.
 • U van plan bent om langer dan 10 jaar in uw huidige huis te blijven wonen.

Vergelijkingstabel tussen PensioenPlus en alternatieven

Ik ben heel enthousiast over PensioenPlus maar ik heb nog vragen…

Dat kunnen we heel goed begrijpen. U mag altijd contact met ons opnemen. Dit kan via ons emailadres: info@pensioenplus.com of via telefoonnummer 085-8902030

Vond u dit een interessant artikel? Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer wij nieuwe artikelen plaatsen.

Voornaam*